Смертельна ДТП у Києві: Неуважність водія забрала життя

22 ВЕРЕСНЯ 2018 13:30

Столичні слідчі закінчили розслідування смертельної аварії біля станції метро «Дорогожичі», у якій загинув чоловік, а ще кілька осіб потрапили до лікарні. ДТП сталася у липні цього року на перехресті у Шевченківському районі Києва. Матеріали кримінального провадження з обвинувальним висновком направлені до суду.

На сайті Нацполіції зазначається, що розслідуючи кримінальне провадження, розпочате за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України, правоохоронці провели необхідні експертизи, серед яких судово-медичні, автотехнічна, трасологічна, опитали свідків і потерпілих, вивчили вилучені записи із камер відеонагляду.

Слідством встановлено, що 24 липня 2018 року автомобіль «Nissan» рухався вулицею Щусєва у напрямку вулиці Мельникова і наближався до перехрестя, яке регулюється автоматичним світлофором. У цей час вулицею Олени Теліги зі сторони вулиці Ольжича їхав «Renault Kangoo».

32-річний мешканець Київщини – водій «Nissan» – проявив неуважність до дорожньої обстановки та її змін, не зупинився на забороняючий червоний сигнал світлофору та виїхав на перехрестя. У результаті він здійснив зіткнення з автомобілем «Renault Kangoo», котрий виїхав на тротуар, де збив пішоходів, які чекали дозвільного сигналу світлофора, щоби перейти дорогу.

Правоохоронці відразу затримали винуватця ДТП у рамках ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та підготували подання щодо тримання підозрюваного під вартою. Рішенням суду чоловіка відпустили під домашній арешт.

Внаслідок аварії 69-річний чоловік загинув, а інші пішоходи отримали незначні травми. Крім того, тілесне ушкодження середнього ступеню тяжкості отримав 59-річний водій «Renault Kangoo».

Мешканець Київщини обвинувачується у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило одному потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження та смерть другого потерпілого.

Матеріали кримінального провадження за погодження із прокуратурою направлені до суду.

Події, 22.09.2018 13:30