Справа Хашогджі: «Правда буде розкрита»

23 ЖОВТНЯ 2018 09:26

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган обіцяє, що розкриє всю правду про те, що сталося з журналістом Джамалем Хашогджі в будівлі консульства королівства в Стамбулі.

Чоловік пропав 2 жовтня. Останній раз його бачили близько дипмісії. Кілька тижнів ходили різні чутки про те, що трапилося з Хашогджі, але три дні тому назад Ер-Ріяд підтвердив, що журналіст помер в будівлі консульства. Зараз турецька поліція проводить розслідування, щоб відновити хід подій, повідомляє The Guardian.

«Позиція нашого президента з самого початку була цілком зрозуміла. Розслідування події буде доведено до кінця. Наша мета, обов'язок і відповідальність - пролити світло на те, що трапилося», - заявив прес-секретар Ердогана Ібрагім Калин.

Ер-Ріяд каже, що журналіст, відомий своїми критичними матеріалами про політику королівства, загинув в результаті розгорівся в будівлі дипмісії конфлікту. Генпрокурор Саудівської Аравії повідомив, що під слідством зараз перебувають 18 осіб. Ер-Ріяд заперечує свою причетність до події, проте, за однією з версій, за інцидентом можуть стояти влади.

Зараз ведуться пошуки останків журналіста. Слідство припускає, що тіло Хашогджі могли розчленувати.

Світ, 23.10.2018 09:26