Фото: Вікіпедія

США перекинули в Європу "літак судного дня": що про нього відомо

В Ісландії приземлився літак E-6B Mercury, який виконує функції повітряного командного пункту Військово-морських сил США. Його також називають "літаком судного дня".

Про це йдеться у повідомленні командування військ США у Європі.

Вказується, що екіпаж борту зустрівся з послом Сполучених Штатів у Ісландії Керрін Патман та іншими членами дипломатичної та військової спільноти.

"Літак ВМС США E-6B Mercury, приписаний до Стратегічного командування США, прибув до Ісландії під час проведення операцій у зоні відповідальності Європейського командування ЗС США. Екіпаж зустрівся з послом США в Ісландії Керрін Патман та іншими дипломатичними та військовими лідерами", — йдеться у повідомленні.

Літак E-6B Mercury 

E-6B Mercury — американський військовий стратегічний літак управління і зв'язку. Цей борт призначений для зв'язку зі стратегічними атомними ракетними крейсерами, які є носіями міжконтинентальних балістичних ракет. Йдеться про підводні човни класу Ohio, кожен з яким може нести до 24 ракет Trident II D5 з ядерними боєголовками.

E-6B Mercury зроблений на базі пасажирського лайнера Boeing 707-320. Він здатний підійматися на висоту до 12,8 км, практична дальність становить — 11 760 км.

Нагадаємо14 лютого, над територією Росії було помічено дивну активність літаків. Країна-агресорка підняла у небо літак "судного дня".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.03.2023 11:58