Фото: Київська міська прокуратура

Судді Тандиру продовжили термін тримання під вартою

У Святошинському районному суді Києва відбулося підготовче засідання у справі колишнього голови Макарівського судді Олексія Тандира. Його звинувачують у вчиненні смертельної аварії у стані алкогольного сп’яніння.

 Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Суд ухвалив клопотання прокурора про продовження обвинуваченому строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою задовольнити. Олексій Тандир пробуде за ґратами до четвертого листопада цього року. 

Водночас відомо, що 5 вересня дружина загиблого нацгвардійця Вадима Бондаренка Анна звернулася до суду з цивільним позовом щодо матеріального відшкодування через загибель її чоловіка. Вона попросила суд стягнути з Тандира 40 мільйонів доларів. Ці гроші мали б піти на навчання трьох дітей загиблого, а також на їхнє проживання. Адвокати Тандира наголосили, що, на їхню думку, ця сума є занадто великою. 

Наступне засідання у справі відбудеться 14 вересня.

Справа судді Тандира: що відомо

25 травня пізно ввечері суддя Макарівського райсуду Олексій Тандир їхав по проспекту Берестейському повз блокпост на своєму Lexus ES350. Він на швидкості збив нацгвардійця, який ніс службу на цьому блокпосту, потерпілий загинув на місці події.

Після ДТП Олексій Тандир відмовлявся проходити тест на алкоголь, тож біологічні матеріали у нього взяли примусово. 27 травня Тандиру обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 21 липня без можливості внесення застави.

Крім того, встановлено, що суддя Олексій Тандир скоїв ДТП у стані алкогольного спʼяніння. Також він рухався зі швидкістю 100 км/годину. Таким є висновок судово-психологічної експертизи. Згодом у ДБР повідомили, що суддя Олексій Тандир може сісти за ґрати на 10 років, якщо його вину буде доведено.

Відомо, що родичі Тандира анонімно перерахували 18 тисяч гривень вдові загиблого нацгвардійця Анні Бондаренко. Жінка від грошей відмовилась, її адвокат передав кошти захисту підозрюваного у суді. Натомість адвокат колишнього судді натякнув, що сума переказів могла бути більшою.

Нагадаємо, 21 серпня прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо екс-судді Макарівського райсуду Олексія Тандира.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 06.09.2023 18:51