Теракт в Пакистані: загинули більше 130 осіб та сотні поранені

14 ЛИПНЯ 2018 10:14

Близько 130 осіб були вбиті в результаті теракту на південному заході Пакистану. Ще дві сотні людей отримали поранення. Теракт був здійснений під час передвиборчого мітингу в провінції Белуджистан в п'ятницю. Смертник привів у дію вибуховий пристрій в натовпі людей, які зібралися на зустріч з одним з кандидатів, повідомляє Euro News.

Відповідальність за теракт, який був здійснений буквально за півтора тижні до загальнонаціональних виборів в Пакистані (25 липня), взяла на себе угрупування «Ісламська держава».

Також теракт збігся з поверненням в країну колишнього прем'єр-міністра Пакистану Наваза Шаріфа. На початку місяця політик був засуджений до 10 років ув'язнення за корупцію.

Звинувачення проти Шаріфа були висунуті ще в 2016 році після публікації так званого Панамського досьє. З документів з'ясувалося, що очільник уряду Пакистану на той час Шаріф мав офшорні рахунки, через які було куплено кілька фешенебельних апартаментів в Лондоні. При цьому нерухомість була оформлена на дітей політика.

Світ, 14.07.2018 10:14