Фото: ua.elenapuzatko.com

Термальні води Закарпаття: оздоровчі чудеса природи

16 СІЧНЯ 2024 19:01

Термальні води мають оздоровчі властивості: покращують стан шкіри, зміцнюють серце та судини, впливають на психічний стан та імунну систему. Їхній хімічний склад з глибинних свердловин визначає лікувальний ефект. Закарпатські термальні води забезпечують комфортний відпочинок протягом усього року, оскільки температура відкритих басейнів в оздоровчих комплексах коливається від 25 до 39°C, що робить відпочинок приємним у будь-яку пору.

Як добратися до Закарпаття

Поїздом: Доїхати до Закарпаття можна поїздом. Регулярні рейси відправляються з багатьох міст України. Якщо ви їдете з Києва, вам підійде поїзд Київ Ужгород. Поїзд прибуває на центральний вокзал міста Ужгород. Звідти курсують прямі маршрутні таксі, до всіх відпочинково-оздоровчих комплексів.

Автобусом: Ви можете доїхати автобусом. Автобуси прибувають до центральних автовокзалів Ужгорода чи Мукачева. Звідти курсують прямі маршрутні таксі, до всіх відпочинково-оздоровчих комплексів.

Відпочинково-оздоровчі комплекси Закарпаття

Жайворонок

Фото: vse-ukr.com

Фото: vse-ukr.com

Відпочинково-лікувальний готель "Жайворонок" у Береговому має п'ять басейнів з термальною водою, дістається з глибини понад 1 км. Температура води варіюється від 25°C до 40°C, тоді як в джерелі вона може досягати 58°C. Води багаті на сірководень, не потребують штучного очищення та мають рудуватий відтінок і характерний аромат. Комплекс забезпечує безперервне оновлення термальної води у басейнах.

Косино

Фото: vidviday.ua

Фото: vidviday.ua

Курортний комплекс "Косино", розташований у 200-річному дубовому лісі на Берегівщині, включає сім басейнів з термальною та прісною водою, дістається з глибини 1190 м. Вода в басейнах тепла до 45°C, що сприяє релаксації та оздоровленню. Термальна вода багата на мінерали, залізо, калій, кальцій, натрій і цинк, має лікувальний ефект: знижує рівень цукру в крові, заспокоює нерви та допомагає вивести холестерин.

Золота гора

Фото: zolota-gora.com

Фото: zolota-gora.com

Термальна вода готелю "Золота гора" багата на кремнієві гідрокарбонати, натрій і має помірну мінералізацію, схожа на води європейських курортів у Франції, Німеччині та Чехії. Вона рекомендована для лікування ожиріння, діабету, виразок шлунка та проблем з нирками і сечовидільною системою. У комплексі є п'ять басейнів з температурою води від 26°C до 39°C.

Теплі води

Фото: i.ytimg.com

Фото: i.ytimg.com

Комплекс "Теплі Води" в селі Велятине пропонує шість мінералізованих ванн, відкриті басейни з прісною та термальною водою, закритий басейн, соляну кімнату та сауну. Термальна вода, викачувана зі свердловини глибиною 1 км, має температуру понад 36°C і високу мінералізацію, що в 33 рази перевищує морську воду. Ця вода лікує серцево-судинні, опорно-рухові захворювання, покращує травлення і зменшує холестерин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.01.2024 19:01