Фото: ДБР

Торгували контрафактом: ДБР "прикрило" мережу АЗС на Миколаївщині (фото, відео)

Працівники Державного бюро розслідувань викрили розгалужену мережу автозаправних станцій, яка торгувала контрафактним пальним на території Миколаївської області. Усього "прикрили" вісім АЗС, половина з яких були нелегальними й не мали ліцензії на торгівлю підакцизними товарами.

Про це повідомили в прес-службі ДБР.

Як стало відомо слідству, заправні станції протягом 2022-2023 років продавали пальне невідповідної якості без дозвільної документації. Відповідно, вони не сплачували податки та обов’язкові платежі до державних та комунальних установ.

Під час обшуків на АЗС вилучили 100 тонн пального, з орієнтовною вартістю в мільйони гривень та документацію, що підтверджує протиправну діяльність. Походження пального встановлюється.

"Після експертизи вилучене пальне, у разі можливості використання Збройними силами України, буде передано військовим. Невідкладні слідчі дії тривають. Наразі перевіряється причетність до схеми працівників Головного Управління Державної податкової служби Миколаївській області", — додали в ДБР.

За цим фактом вже відкрили кримінальне провадження щодо зловживання владою та незаконного збуту підакцизних товарів (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 204 КК України). 

Нагадаємо, з початку 2023 року працівники ДБР здійснювали досудове розслідування у 320 кримінальних провадженнях за фактами правопорушень у лісовій галузі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.05.2023 11:28