Фото: "Медіацентр Україна"

Тунель Путіна до Криму: у ЗСУ прокоментували плани ворога

У Військово-морських силах України відреагували на повідомлення про будівництво Росією тунелю до Криму. Військові вважають, що проект не виглядає життєздатним.

В ефірі телемарафону речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук заявив, що не вірить у будівництво підводного тунелю до Криму. На його думку, будівництво таких проектів у розвинених країнах займають декілька років.

"Звісно, що це неможливо приховати подібні масштабні проекти. Для цього навіть супутникові знімки не потрібні. Тому незалежно від того, чи ситуація правдива, чи планувалася. Приховати це неможливо. Сам проект не виглядає життєздатним", — сказав він.

Зазначимо, видання The Washington Post нещодавно повідомило, що Росія планує побудувати підводний тунель, який з'єднає територію РФ та окупований Крим. Мовляв, Кремль не вірить, що Кримський міст встоїть під ударами ЗСУ. За даними журналістів, росіяни обговорюють будівництво тунелю з китайськими бізнесменами, які тісно пов’язані з урядом.

Що відомо про Кримський міст

Керченський міст — транспортний перехід через Керченську протоку, що складається з двох розташованих поруч мостів — залізничного й автомобільного, які сполучають Керченський і Таманський півострови через острів Тузлу й Тузлинську косу. Є найдовшим з коли-небудь побудованих Росією мостів.

Міст поєднує тимчасово окупований український півострів Крим з Росією. Автодорожній міст є частиною дороги А-290 (Керч — Новоросійськ). Автомобільну частину відкрито 15 травня 2018 року, залізничний — 25 грудня 2019 року для пасажирського транспорту і 30 червня 2020 року для вантажного.

Нагадаємо, днями в Головному управлінні розвідки заінтригували відео з тимчасово окупованого Криму. Кадри відзняли поблизу Керченського мосту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 26.11.2023 10:24