У Барселоні Пучдемона не дочекалися

01 ЛИСТОПАДА 2017 15:18

Карлес Пучдемон, відсторонений іспанським урядом лідер Каталонії, так і не повернувся у Барселону з Брюсселю.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.  

У вівторок він провів в столиці Бельгії прес-конференцію, в ході якої запевняв, що не має наміру просити в цій країні політичного притулку.  

Представники Мадрида тим часом вважали за краще звернути увагу на іншу брюссельську заяву Пучдемона - про готовність визнати результати призначених іспанським урядом регіональних виборів в Каталонії.   

Энрік Мілло, представник уряду Іспанії в Каталонії: «Єдина заява Пучдемона, гідна згадки, - про вибори 21 грудня в Каталонії, законні і демократичні. Я хотів би саме на це звернути увагу. І скористатися випадком, щоб запросити усіх каталонців взяти участь в голосуванні і виразити своє відношення до усіх політичних проектів, представлених в ході передвиборчої кампанії».  

Тим часом у Барселону з Брюсселю повернулися декілька найближчих соратників Пучдемона, зокрема, Жоакім Форн, що керував регіональним МВС і Долорс Басса, що відповідав в уряді за соціальні питання.   

В аеропорту ПРАТ політиків зустріла акція супротивників відділення Каталонії від Іспанії.   

Люди в натовпі називали чиновників зрадниками і вимагали над ними суду. В четвер уранці члени кабінету Пучдемона викликані на розгляд до Національного високого суду Іспанії.   

Їм інкримінуються непокора, підбурювання до заколоту і розтрата бюджетних коштів. До Верховного суду Іспанії, також в четвер вранці, повинна явитися верхівка парламенту Каталонії, у тому числі спікер цього органу Карме Форкадель, одна з найпалких прихильниць проголошення регіоном незалежності.

 

Світ, 01.11.2017 15:18