У ДБР започатковано інститут Уповноваженого з питань гендерної рівності

14 ЖОВТНЯ 2021 12:17

Реалізація принципів гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок має першочергове значення для України. Йдеться про рівні права і можливості для чоловіків і жінок, зокрема щодо кар’єрного зростання, законодавчого забезпечення рівного доступу до відпусток по догляду за дитиною як матері, так і батька, сприяння гендерно чутливому навчанню.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на ДБР.

«Правоохоронна система не може бути винятком у таких важливих суспільних питаннях, тому Державне бюро розслідувань послідовно впроваджує ці принципи у життя.

За статистикою, з кожним роком у нашій країні зростає відсоток жінок, призначених на керівні посади у всіх державних установах.

Наразі 19 % усіх керівних посад у Державному бюро розслідувань обіймають саме жінки», - йдеться в повідомленні.

Цей показник зріс на 3 % порівняно з минулим роком. Порівняно з 2020 роком на 4 % збільшилася кількість жінок серед працівників ДБР. Зокрема, у центральному апараті цей показник збільшився на 10 %.

У Бюро започаткували інститут Уповноваженого з питань гендерної рівності, а на сайті відомства запроваджено спеціальну сторінку, яка інформуватиме читачів про роботу у сфері впровадження у своїй діяльності гендерних підходів.

Крім публікацій, нормативних та статистичних даних, звітів про проведення гендерних аудитів, на сторінці планують проводити опитування, анкетування працівників тощо.

Також буде передбачена можливість подати звернення, пропозиції чи скарги Уповноваженому ДБР.

Суспільство, 14.10.2021 12:17