Фото: Yle

У Фінляндії кандидатом в президенти став політик, який донатив на ЗСУ

Спікер парламенту Фінляндії Юссі Халла-ахо, який донатив на Збройні сили України, став кандидатом у президенти країни. Це рішення на партійному з'їзді у Тампере одноголосно затвердили члени популістської націоналістичної євроскептичної партії "Справжні фіни", що входить у правлячу коаліцію.

Про це повідомляє Yle.

У червні депутати фінського парламенту обрали Юссі Халла-ахо новим спікером. На початку січня він заявив, що замовив через український сервіс SignMyRocket напис на артилерійському снаряді, який вистрелили по російських позиціях. Кандидат у президенти висловив сподівання, що ЗМІ знайдуть та озвучать старі висловлювання його опонентів щодо Росії, натякаючи на їхню лояльність до РФ.

У своїй програмі Юссі Халла-ахо також закликає відмовитися від залежності від Китаю у сфері промисловості та пропонує захист та розвиток власного виробництва на рівні ЄС. 

Нагадаємо, влада Фінляндії розглядає обмеження на в'їзд для громадян Російської Федерації, які володіють нерухомістю в країні. Також обмеження можуть торкнутися абітурієнтів фінських університетів — йдеться про в'їзд до країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 13.08.2023 18:46