Фото: "РИА Новости"

Фінляндія посилить обмеження для росіян: кого саме це торкнеться

Влада Фінляндії розглядає обмеження на в'їзд для громадян Російської Федерації, які володіють нерухомістю в країні. Також обмеження можуть торкнутися абітурієнтів фінських університетів — йдеться про в'їзд до країни.

Про це повідомила фінська телерадіокомпанія Yle.

"Власники нерухомості повинні будуть довести, що роботи з технічного обслуговування об'єкта або ремонт вимагають їхньої присутності", — заявив голова консульського відділу МЗС Фінляндії Юссі Таннер.

Країна планує дозволити в'їжджати лише вступникам на навчальні програми, які ведуть до отримання кваліфікації або ступеня. Влада Фінляндії вважає, що це унеможливить вступ росіян до училищ.

Голова консульського відділу МЗС Фінляндії зазначив, що обмеження можуть торкнутися й ділового туризму. Влада розглядає введення вимоги, згідно з якою напрямком відрядження може бути лише Фінляндія, а не якась інша країна, проте деталі цього заходу поки що обговорюються. За словами Таннера, остаточне рішення щодо подальших обмежень для росіян буде ухвалено в найближчі тижні.

Відомо, що Фінляндія запровадила обмеження на в'їзд для російських туристів у вересні 2022 року. Заборона на поїздки без реальної необхідності поширюється на транзитні подорожі до інших європейських держав.

Нагадаємо, з 26 червня Латвія призупинила прийом всіх видів візових заяв для громадян Російської Федерації. У МЗС країни зазначали, що візові заяви, які прийняли й почали обробляти до 25 червня, розглянуть.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 29.06.2023 03:09