Фото: СБУ

У Харкові працівниця медзакладу "зливала" окупантам позиції ЗСУ

У Харкові співробітники Служби безпеки затримали жінку, яку підозрюють у співпраці з окупантами. Їй загрожує до восьми років позбавлення волі.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, зловмисниця об’їжджала східні околиці міста, де приховано фіксувала локації блокпостів та укріпрайонів Збройних сил України.

Вона намагалася встановити орієнтовну кількість особового складу та бойової техніки на території військових об’єктів.

"Отримані відомості інформаторка "зливала" в Telegram-канал, який адмініструють представники російської розвідки.Служба безпеки завчасно викрила підривну діяльність фігурантки й затримала її у власному помешканні. Одночасно з цим було проведено комплексні заходи для убезпечення локацій Сил оборони", — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, інформаторкою окупантів виявилась 36-річна громадянка, яка працювала лаборантом в поліклініці у передмісті Харкова. Наголошується, що підозрювана має проросійські погляди та шукала спосіб, як вийти на зв'язок зі спецслужбами РФ для співпраці у війні проти України. Так, громадянка публікувала закриту інформацію в російських каналах, які загарбники використовують для збору розвідданих про підрозділи української армії.

У СБУ додають, що в ході обшуків в помешканні підозрюваної слідчі вилучили мобільний телефон із доказами її злочинних дій. Водночас фігурантці повідомили про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, яке було вчинене в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України).

Наразі підозрювана перебуває під вартою без права внесення застави. За цей злочин громадянці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до восьми років.

Нагадаємо, раніше СБУ викликала на розмову блогерку Настю Умку, яка закликала до закінчення війни після удару по "Охматдиту" 8 липня. Зауважимо, 8 липня, під час масштабних ударів Росії по Україні, кілька українських блогерів на своїх сторінках у соцмережах закликали українську до миру із РФ, серед них була була Настя Умка, яка заявила, що "кордони 1991 року вже нікому не потрібні".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.07.2024 04:19