У Канаді турист відкрив в музеї сейф, який не могли зламати 40 років

08 ЧЕРВНЯ 2019 09:46

Канадець Стівен Міллс став знаменитістю після відвідин музею міста Верміліон провінції Альберта. Чоловік випадково відкрив сейф, який зберігався в музеї багато років і який не могли відкрити 40 років.

Історія сталася в середині травня цього року. Як повідомляє CBC News, 36-річний Міллс зайшов з дружиною і двома дітьми, коли той вже закривався. Вони попросили провести для них екскурсію старожила і гіда музею Тома Кібблвайта. Він то і показав гостям таємничий сейф, який зберігався в підвалі і був замкнений.

Щоб розкрити його музей наймав коваля, представників компанії-виробника, колишніх працівників музею, а потім став пропонувати цю можливість звичайним відвідувачам, як своєрідний атракціон.

«Я перейшов до наступної теми екскурсії, коли він просто опустився на коліна і почав грати з циферблатом. Це зайняло не більше хвилини, він натиснув на ручку і сейф відкрився», - згадує Кібблвайт.

Міллс розповів, що вирішив розкрити цю «капсулу часу» і нахилив вухо до замку, почав повертати циферблат і уважно слухав контрольні клацання.

«Я повернув замок на 20-40-60, три рази вправо, три рази вліво, один раз вправо. Просто спробував», - згадує турист.

На загальне розчарування, всередині виявилися тільки кілька старих документів, блокнот офіціантки і чек, виписаний в 1977 році. Проте після події Міллсу подзвонив президент ради директорів музею і висловив йому подяку.

Сейф належав готелю Brunswick, який був відкритий на початку 1900-х років. Через 70 років готель закрилася, а сейф відійшов музею, де і зберігався замкненим.

Суспільство, 08.06.2019 09:46