Фото: Telegram Володимира Зеленського

У Києві та області почали частіше вимикати світло: у чому причина

10 СІЧНЯ 2023 20:53

У Київській області та столиці почали частіше вимикати електроенергію. ДТЕК пояснив, що наразі екстрених відключень світла уникнути неможливо та назвав основні причини.

Про це повідомила прес-служба компанії, пише TrueUA.

"На новорічні свята нам вдалося знизити час відключень до мінімуму. Однак останні дні дефіцит потужності в Києві та області зростає. Енергетики утримують ситуацію в рамках стабілізаційних графіків, але все частіше в так звані "негарантовані години" (світло-сірий колір на графіках) диспетчерам доводиться обмежувати електропостачання для уникнення аварій", – пояснили енергетики.

Чому у Києві й області почали частіше вимикати світло

За даними ДТЕК, екстрені та аварійні відключення в першу чергу пов'язані з дефіцитом електроенергії, який виникає через постійні атаки Росії на енергетичні об’єкти України. Також на енергетичну ситуацію впливають і погодні умови. Наразі в Україні морози стають все сильнішими, а тому люди все частіше вмикають обігрівачі та іншу техніку, яка посилює навантаження на електромережі. Разом з тим чималу роль зіграло і повернення до роботи промислових об’єктів. Відтак, коли промисловість знову запрацювала, дефіцит електроенергії став більшим, а тому і відключення світла стали частішими.

Нагадаємо, 9 січня окупанти знову обстріляли об’єкт генерації на півдні України. "Укренерго", виробники електроенергії та оператори систем розподілу постійно працюють над відновленням пошкоджених об’єктів.

10 січня споживання електроенергії в Україні підвищилось, у багатьох областях застосували аварійні відключення. Зокрема відключення застосовувалися у Києві та області. Додамо, що через погіршення погодних умов ДТЕК анонсував ліміти споживання електроенергії не лише в день, а й вночі.

Читайте нас у Facebook й Telegram

Суспільство, 10.01.2023 20:53