У Києві та області почали вимикати електроенергію

21 ЖОВТНЯ 2022 11:49

У Київській області через зростання споживання електроенергії почалися тимчасові відключення.

Про це повідомив голова Київської обласної Військової адміністрації Олексій Кулеба, пише TrueUA.

"В області спостерігається зростання споживання електроенергії. У зв'язку з цим в регіоні з 9:20 вимушено почалися тимчасові відключення", – зазначив він.

Кулеба закликав громадян бути відповідальними й тотально економити електроенергію.

"Це стосується всіх. Вимикаємо зайві електроприлади. Від чайників до електрообігрівачів. Від прасок до пральних машин. Не вмикаємо жодного енергоємного приладу", – зазначив голова ОВА.

Крім того, як повідомили в "Укренерго", в Києві та чотирьох областях вводиться обмеження подачі електроенергії через зростання її споживання.

"Через різке зростання рівня споживання електроенергії Диспетчерський центр "Укренерго" змушений запровадити тимчасове контрольоване обмеження споживання електроенергії у Києві та Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській областях. Це допоможе знизити навантаження на електромережі та дасть енергетикам час для ремонту пошкодженого терористичними атаками обладнання", – йдеться у повідомленні.

"Ваше економне енергоспоживання може допомогти уникнути примусових відключень, пам'ятайте про це", – наголосили в "Укренерго".

Нагадаємо, раніше влада попередила про віялові відключення електроенергії у трьох областях.

Суспільство, 21.10.2022 11:49