У Києві зафіксовано 125 порушень виборчого процесу

14 ЛЮТОГО 2019 09:34

За добу у Києві складено 4 адміністративні протоколи за порушення виборчого процесу. Загалом від початку виборчої кампанії до органів столичної поліції надійшло 125 повідомлень про порушення. Розслідується 4 кримінальні провадження та складено 19 адміністративних протоколів за порушення у виборчій сфері.

На сайті Нацполіції зазначається, що під час відпрацювання території Подільського району працівники поліції виявили 50-річного киянина, який розклеював передвиборчі агітаційні листівки у невстановленому місці, а саме на фасаді будинку. Також дільничні офіцери поліції Дніпровського району в парку на бульварі Перова виявили 31-річного місцевого жителя, котрий розклеював на домах агітаційну продукцію, а на вулиці Миропільській 43-річний городянин клеїв політичну рекламу на будівлях.

У подальшому правоохоронці на трьох правопорушників склали адміністративні протоколи за ст. 212-14 (Порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкцією статті передбачено штраф до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім того, на столичному Подолі поліцейські на 48-річного директора приватного підприємства склали адміністративний протокол за ст. 212-13 (Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск) Кодексу України про адміністративні правопорушення, який розмістив агітаційні матеріали на рекламній конструкції без відомостей про установу, що їх надрукувала. Санкція статті передбачає накладення штрафу до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Співробітники поліції провели профілактичні бесіди з правопорушниками.

Політика, 14.02.2019 09:34