Фото: Генштаб ЗСУ

У Міноборони повідомили про успіх одразу на кількох напрямках

Сили оборони України з важкими боями поступово просуваються одразу на кількох напрямках. Є успіхи у контрнаступі на Бахмутському, Бердянському та Мелітопольському напрямках.

Про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомляє в Telegram. Вона зазначає, що з важкими боями, але поступово на Бердянському та Мелітопольському напрямках просуваємось.

"Наші війська стикаються з інтенсивним супротивом ворога, дистанційним мінуванням, перекиданням резервів, але наполегливо та невпинно створюють умови для якнайшвидшого руху вперед", — написала вона.

Заступниця міністра оборони зазначає, що на лінії фронту скрізь тривають важкі бої. На сході України російські війська наступають на Авдіївському, Мар‘їнському та Лиманському напрямках.

"Російська армія також рушила вперед і на Сватівському напрямку. Там точаться запеклі бої, агресор атакує Білогорівку та Серебрянку. Ситуація доволі складна", — зауважила Маляр.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України рухаються вперед та мають частковий успіх на південному фланзі. На північному фланзі Бахмутського напрямку тривають бої, росіяни перекинули туди два десантно-штурмових полки.

Нагадаємо, начальник прес-служби 26-ї артилерійської бригади імені Романа Дашкевича Олег Калашніков заявив, що ситуація у Бахмуті дуже складна. Вона динамічно змінюється як на південному, так і на північному флангах міста.

Також повідомлялось, що армія Російської Федерації продовжує зазнавати шалених втрат на українській землі. Протягом суботи, 1 липня, українські військові ліквідували 790 російських окупантів та знищили десять танків і 20 бойових броньованих машин ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.07.2023 19:59