Фото: Генштаб

WP: США зробили скептичний прогноз щодо контрнаступу ЗСУ

США нібито сумніваються в успіхах українського контрнаступу. Даються взнаки проблеми з накопиченням військ, боєприпасів і техніки.

Про це повідомляє The Washington Post.

Журналісти посилаються на "злитий" у мережу секретний військовий документі Пентагону з грифом "цілком таємно", який датований початком лютого цього року. 

Аналітики прогнозують скромний успіх у майбутньому контрнаступі України. Стратегія ЗСУ полягає у відвоюванні територій на сході й просуванні на південь, щоб розірвати сухопутний коридор Росії до Криму. Американська розвідка прогнозує, що російські оборонні укріплення в поєднанні з "постійними недоліками в підготовці та постачанні боєприпасів Україні, ймовірно, ускладнять просування вперед і призведуть до збільшення кількості жертв під час наступу". США скептично оцінюють можливість розриву сухопутного коридору окупантів до Криму, але сподіваються, що логістику окупантів буде знищено.

Офіційні особи відомств відмовилися від коментарів.

Американські чиновники на цю тему вже провели переговори з українською стороною в середині березня. Джерела видання стверджують, що усі сторони вийшли з цих розмов з відчуттям, що Україна починає розуміти обмеження того, чого вона може досягти в наступі.

Нагадаємо, оборонні споруди, які з'явились на окупованих територіях, не допоможуть російським загарбникам при контрнаступі ЗСУ. Українським військовим відомі усі плани ворога.

Відомо, що офіційно говорити про плани Збройних сил України, а також про хід бойових дій можуть лише три особи у державі — президент Володимир Зеленський, міністр оборони Олексій Резніков та головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.04.2023 11:25