Фото: колаж TrueUA

Лише три особи: у Міноборони пояснили, хто офіційно може повідомляти про контрнаступ ЗСУ

Офіційно говорити про плани Збройних сил України, а також про хід бойових дій можуть лише три особи у державі — президент Володимир Зеленський, міністр оборони Олексій Резніков та головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

За її словами, українці повинні бути готові до будь-яких вкидів інформації та інформаційно-психологічних операцій ворога.

"Сучасна війна — це насамперед інформаційна війна. Тому до будь-якої інформації треба ставитися критично, перевіряти її, шукати джерело", — сказала Маляр.

Вона зауважила, що єдиним джерелом правдивої інформації щодо ходу бойових дій і планів Збройних сил можуть бути тільки офіційні джерела.

"Що стосується планів ЗСУ, потрібно розуміти, що вони тримаються у секреті, тому будь-які обговорення цих планів, треба розуміти, що це обговорення очевидно чиїхось припущень. Говорити офіційно про це можуть три особи, якщо йдеться про контрнаступ — це президент, міністр оборони та головнокомандувач ЗСУ. Всі інші їх цитують", — наголосила Маляр.

Нагадаємо, раніше секретар Ради нацбезпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що інформаційний ажіотаж довкола майбутнього контрнаступу Збройних сил України не йде на користь нашій країні. За його словами, не варто очікувати конкретних дат, адже український контрнаступ відбувається щодня. 

Як відомо, 7 квітня у соцмережі Twitter й Telegram потрапили засекречені документи, які нібито детально описують секретні плани США й НАТО щодо нарощування Сил оборони України перед запланованим контрнаступом. Наразі Пентагон розслідує, хто міг стояти за витоком важливих документів.

Пізніше стало відомо, що Україна вже змінила деякі свої військові плани щодо контрнаступу. Це сталося через витік секретних американських документів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.04.2023 21:08