Фото: Генштаб

Україна змінила плани контрнаступу через витік секретних документів, — CNN

Україна вже змінила деякі свої військові плани щодо контрнаступу. Це сталося через витік секретних американських документів.

Про це повідомляє CNN.

Журналісти стверджують: "злив" документів показав, як США шпигують як за союзниками, так і за супротивниками. Тепер ці викриття можуть скомпрометувати важливі міжнародні відносини. Вражають масштаби американського прослуховування ключових союзників, включно з Південною Кореєю, Ізраїлем та Україною.

На думку видання, інша деталь, яка вражає — ступінь проникнення агентів США в Міністерство оборони Росії й російську ПВК "Вагнера". Щоправда, через неконтрольований злив таємної інформації тепер вони поставлені під загрозу.

Також викриття розкривають стан українського озброєння, протиповітряної оборони, чисельність й готовність батальйонів у критичний момент війни, коли ЗСУ готуються до контрнаступу проти росіян — і саме тоді, коли США й Україна почали розвивати більш довірливі відносини у сфері обміну розвідувальною інформацією.

Україна вже змінила деякі свої військові плани через цей витік, повідомило виданню джерело, близьке до президента України Володимира Зеленського.

Пентагон доклав "міжвідомчих зусиль" для оцінки наслідків витоку, заявила в неділю заступник прес-секретаря Пентагону Сабріна Сінгх. Вона додала, що офіційні особи США на вихідних говорили з союзниками й партнерами про цей витік і поінформували "відповідні комітети Конгресу".

Нагадаємо, 7 квітня повідомлялося, що у соцмережі Twitter й Telegram потрапили засекречені документи, які нібито детально описують секретні плани США й НАТО щодо нарощування Сил оборони України перед запланованим контрнаступом. Наразі Пентагон розслідує, хто міг стояти за витоком важливих документів.

У США вважають, що Російська Федерація може бути причетною до витоку кількох секретних військових документів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.04.2023 07:16