Фото: zib.com.ua

Контрнаступ України: США назвали винуватця витоку секретних документів

Російська Федерація може бути причетною до витоку кількох секретних військових документів США. Вони стосуються майбутнього контрнаступу Збройних сил України.

Про це повідомляє Reuters.

Високопосадовці США переконані, що оприлюднені документи могли бути змінені для того, щоб зменшити кількість втрат РФ. Також зазначається, що така інформація є неофіційною.

Водночас у Пентагоні відмовились від коментування ситуації й автентичності документів, які поширюються у соцмережах. Однак такий витік документів автоматично ініціює розслідування.

Цікаво, що Кремль та посольство РФ у Вашингтоні не прокоментували цієї ситуації.

Нагадаємо, 7 квітня повідомлялося, що у соцмережі Twitter й Telegram потрапили засекречені документи, які нібито детально описують секретні плани США й НАТО щодо нарощування Сил оборони України перед запланованим контрнаступом. Наразі Пентагон розслідує, хто міг стояти за витоком важливих документів.

Раніше радник голови Офісу Михайло Подоляк заявляв, що матеріали з планами підготовки України до майбутнього контрнаступу, які з’явилися у соцмережах як нібито витік засекречених документів — це "псевдозливи" Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.04.2023 20:25