Фото: slovoidilo.ua

Посольство США закликало своїх громадян покинути Росію

Сполучені Штати Америки закликають своїх громадян терміново залишити територію Росії. У РФ існує загроза переслідування та затримання громадян США співробітниками місцевих служб безпеки.

Відповідну заяву зробили у дипломатичному представництві.

США пішли на такий крок, зокрема, й через непередбачувані наслідки вторгнення російських військ в Україну.

"Не в'їжджайте до Росії через непередбачувані наслідки вторгнення російської армії в Україну, загрози переслідування та затримання громадян США співробітниками місцевих служб безпеки, обмеження польотів до Росії та з Росії", — йдеться в повідомленні.

Посольству США важко надати допомогу американцям у Росії в тих умовах, за яких дипвідомство змушено працювати на території РФ.

"Громадяни США, які проживають або подорожують у Росії, повинні негайно виїхати. Виявляйте підвищену обережність через ризик неправомірних затримань", — йдеться в заяві.

Також у посольстві нагадали, що у вересні російський уряд мобілізував громадян до збройних сил на підтримку свого вторгнення в Україну.

"Росія може відмовитися визнати громадянство США з подвійним громадянством, відмовити їм у доступі до консульської допомоги США, піддати їх мобілізації, перешкодити їх виїзду з Росії та/або призвати їх", — попередили в посольстві.

Також зазначається, що наразі варіанти комерційних рейсів у РФ надзвичайно обмежені та часто недоступні.

"Якщо ви хочете покинути Росію, вам слід якомога швидше зробити це самостійно. Посольство США має серйозні обмеження щодо надання допомоги громадянам США у виїзді з країни, а варіанти транспортування можуть раптово стати ще більш обмеженими", — додають у повідомленні.

Представник президента у Верховній Раді, член Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони й розвідки Федір Веніславський заявив, що прогнати усіх російських загарбників з української землі до літа цього року вдасться навряд чи. Рашисти продовжують відправляти на фронт нове "гарматне м'ясо", тому нашим військовим знадобиться чимало часу, щоб знищити їх усіх.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.02.2023 09:17