Фото: сайт Верховної Ради

"Надмірний оптимізм": у Зеленського сказали, чи вдасться закінчити війну до літа

Прогнати усіх російських загарбників з української землі до літа цього року вдасться навряд чи. Рашисти продовжують відправляти на фронт нове "гарматне м'ясо", тому нашим військовим знадобиться чимало часу, щоб знищити їх усіх. 

Представник президента у Верховній Раді, член Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони й розвідки Федір Веніславський заявив, що оцінки керівника Головного управління розвідки Кирила Буданова щодо того, що війна може закінчитися до літа, є "надмірним оптимізмом".

"Кирила Буданова я дуже поважаю, він єдиний давав усі правильні прогнози. Але ймовірність того, що ми закінчимо війну до літа — це надмірний оптимізм від Кирила Олексійовича", зазначив парламентар. 

Скільки потрібно знищувати рашистів для вступу у фінальну стадію війни

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк раніше повідомляв, що для того аби Україна вийшла на фінальну стадію війни, українські військові мають знищувати по п'ять тисяч рашистів за добу. Наразі Російська Федерація накопичила багато військовослужбовців на наших територіях.

"Дійсно, Росія накопичила багато живої сили, яку нам, на жаль, треба максимально швидко знищувати. Тобто нам в день треба робити не по 1000 "похоронок" для Росії, а по 2500, 3000, а краще — 5000. Тільки це може почати фіналізувати цю війну. Тільки знищення, знищення та знищення", — пояснив Подоляк.

Подоляк зауважив, що для ефективного нищення російських загарбників ЗСУ потребують танки, авіацію і далекобійні ракети.

Нагадаємо, російські загарбники зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Водночас посилюють окупанти угруповання військ на двох напрямках.

Додамо, 12 лютого українські військові знищили колону росіян у Запорізькій області. Влучний постріл вдалося здійснити за допомогою дрона "Лелека".

Також 12 лютого повідомлялося, що українські військовослужбовці вкотре завдали потужних ударів по окупанту поблизу Бахмута Донецької області. Внаслідок чого, російські загарбники зазнали чималих втрат. Зокрема, знищено чотири піхотні групи рашистів та ворожий дрон.

Зауважимо, останні тижні війни з Україною стали найбільш кривавими для армії Росії. Країна-агресор, ймовірно, зазнала найбільшої кількості втрат з першого тижня повномасштабного вторгнення в нашу державу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.02.2023 23:18