У Новій Зеландії на берег викинулися 145 чорних дельфінів

26 ЛИСТОПАДА 2018 11:33

Дві зграї гринд, або чорних дельфінів, викинулися на пляж на острові Стюарт, третьому за величиною острові Нової Зеландії, - нікого з 145 тварин не вдалося врятувати. Про це повідомляє новозеландське Міністерство з охорони навколишнього середовища.

Вчені не можуть однозначно сказати, чому кити і дельфіни інколи викидаються на берег: у числі причин зазвичай називаються хвороби, помилки в навігації, географічні особливості місцевості, різкий відплив, екстремальні погодні явища або переслідування хижака.

Дві зграї викинулися на берег приблизно в двох кілометрах один від одного в південній частині затоки Мейсон-Бей на заході острова.

За словами менеджера департаменту на острові Стюарт Рена Леппенса (Ren Leppens), до того моменту, як на місце прибули фахівці, половина тварин була мертва, а друга половина перебувала в настільки поганому стані, що експерти вирішили приспати дельфінів. Леппенс зазначив, що ймовірність успішного повернення живих тварин в океан з урахуванням віддаленості місця, де вони викинулися на берег, і відсутність поблизу необхідного персоналу була вкрай низькою.

Про те, що сталося департамент повідомив місцевим представникам маорійського племені Нгаі-Таху, і вони разом обговорюють подальші кроки. У рік новозеландським фахівцям доводиться стикатися в середньому з 85 такими випадками, але зазвичай це поодинокі тварини, а не такі великі групи.

У неділю на пляж в іншій частині країни викинулися 10 рідкісних карликових косаток, шість з яких вчені ще розраховують врятувати, а в суботу загинув кашалот, який викинувся на півночі Нової Зеландії. Однак експерти вважають, що ці події не пов'язані.

Світ, 26.11.2018 11:33