Фото: АрміяInform

У Повітряних силах розповіли про нову ціль російських обстрілів

Окупанти мають нову мету, атакуючи Україну. Зараз вони хочуть знищити українську економіку, руйнуючи продовольчий сектор.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

За його словами, ворог тримає у напрузі Сили оборони та українців, знищуючи цивільну інфраструктуру.

"Ми бачили це з портами, на Одещині та в інших регіонах. Зерно, інше продовольство — от обличчя Росії, яка влаштувала тут не один Голодомор. Зараз вона продовжує цю роботу. Минулого року це була енергетика, зараз — продовольчий сектор. Ворог намагається нищити нашу економіку і таким чином впливати на психологічний стан нашого народу", — сказав Ігнат.

Він наголосив, що окупанти мають певні завдання та обʼєкти, які вони намагаються уразити і знищити. 

Ракетний удар у ніч на 28 серпня

У ніч на 28 серпня у низці областей України оголошували повітряну тривогу через небезпеку завдання російськими окупантами ракетних ударів. У Дніпропетровській області працювала протиповітряна оборона. 

Внаслідок ворожої атаки влучання та руйнування зафіксовані у Кривому розі та на Полтавщині. Зокрема, внаслідок обстрілу Полтавської області вночі 28 серпня двоє людей загинули та п'ятеро постраждали. Ще двох людей шукають під завалами.

Повітряні сили Збройних сил України повідомили, що російські окупанти завдали удару ракетами морського та повітряного базування по Україні. Зокрема, ворог випусти по України чотири "Калібри" та дві керовані авіаційні ракети Х-59 з двох літаків Су-34. В результаті бойової роботи знищено чотири повітряні цілі: дві крилаті ракети "Калібр" та дві керовані авіаційні ракети Х-59.

Нагадаємо, у Головному управлінні розвідки кажуть, що окупанти мають щонайменше 585 ракет, якими можуть бити по Україні на відстань понад 500 кілометрів. Саме таким озброєнням ворог найчастіше завдає ударів. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 28.08.2023 10:57