Фото: росЗМІ

Скільки у Росії залишилось ракет: підрахунки розвідки

Окупанти мають щонайменше 585 ракет, якими можуть бити по Україні на відстань понад 500 кілометрів. Саме таким озброєнням ворог найчастіше завдає ударів. 

Про це повідомив заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Вадим Скібіцький, пише "РБК-Україна".

"Якщо говорити про балістичні та крилаті ракети "Іскандер", то, за нашими даними, їх зараз є приблизно 270 одиниць. Запаси "Калібрів" — це орієнтовно 140 ракет. Х-101 у них менше, водночас загальна кількість Х-101, Х-555 і Х-55 з бойовою частиною, то, за нашими підрахунками, їх є близько 100 ракет", — сказав Скібіцький.

Також, вважають у розвідці, росіяни можуть мати приблизно 75 одиниць "Кинджалів". Водночас ворог значно менше обстрілює Україну ракетами Х-101. За словами Скібіцького, армія РФ змушена їх економити.

"Адже, згідно з планами, росіяни можуть виробляти близько 40 ракет Х-101 щомісяця, але ми вже чітко знаємо, що ці плани в них не виконуються. Насамперед це пов'язано з дефіцитом іноземних комплектуючих", — пояснив він.

Крім того, окупанти намагаються накопичити запаси цих ракет, адже саме цей вид вважається найбільш точним та ефективним у порівнянні з іншими.

Нагадаємо, вночі 28 серпня російські терористи завдали масованого удару по Україні. Ворог застосував тактику, схожу з минулим ударом, добою раніше, коли повітряні цілі противника часто маневрували. Крім того, окупанти запускали хибні цілі. Військові кажуть, що у такий спосіб ворог намагається компенсувати дефіцит озброєння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.08.2023 10:26