Фото: "РБК-Україна"

Блукання ракет: військові розповіли, за якою тактикою ворог обстрілював Україну цієї ночі

Вночі 28 серпня російські терористи завдали масованого удару по Україні. Ворог застосував тактику, схожу з минулим ударом, добою раніше, коли повітряні цілі противника часто маневрували. 

Про це повідомила речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк у ефірі телемарафону.

"Цього разу теж тактика була використана приблизно така сама — з блуканням ракет, намаганням обійти маршрути і можливі місця їх ураження. Зараз ще підсумки підбиваються", — розповіла Гуменюк.

Крім того, окупанти запускали хибні цілі. На думку, Гуменюк в такий спосіб ворог намагається компенсувати дефіцит озброєння.

"Вони вочевидь намагаються в такий спосіб компенсувати зараз деякий дефіцит ракет, який відчувають, тому що використання в тій кількості, яку вони зазвичай "пропонували" Україні, зараз не спостерігається", — пояснила речниця ОК "Південь".

Вона зазначила, що з боку ворога спостерігається більш економний підхід у застосуванні ракет для атак по Україні, але все одно кожна ракета в такому разі становить загрозу.

Нагадаємо, у низці областей в ніч на 28 серпня оголошували повітряну тривогу через небезпеку завдання російськими окупантами ракетних ударів. У Дніпропетровській області працювала протиповітряна оборона.

Внаслідок ворожої атаки влучання та руйнування зафіксовані у Кривому розі та на Полтавщині. Зокрема, внаслідок обстрілу Полтавської області вночі 28 серпня двоє людей загинули та п'ятеро постраждали. Ще двох людей шукають під завалами.

Повітряні сили Збройних сил України повідомили, що російські окупанти завдали удару ракетами морського та повітряного базування по Україні. Зокрема, ворог випусти по України чотири "Калібри" та дві керовані авіаційні ракети Х-59 з двох літаків Су-34. В результаті бойової роботи знищено чотири повітряні цілі: дві крилаті ракети "Калібр" та дві керовані авіаційні ракети Х-59.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.08.2023 10:18