Фото: Pexels

У низці областей оголошено повітряну тривогу: на Дніпропетровщині працювала ППО

У низці областей в ніч на 28 серпня оголосили повітряну тривогу через небезпеку завдання російськими окупантами ракетних ударів. У Дніпропетровській області працювала протиповітряна оборона.

Про це повідомляє Telegram-канал командування Повітряних сил ЗСУ.

Сигнали про загрозу ворожих повітряних атак почали звучати близько четвертої ночі спочатку у південних областях, а після — у центральних, північних та східних регіонах.

Військові попередили, що зафіксовано ракетну небезпеку для цих областей. Також Повітряні сили заявили про ймовірні пуски крилатих ракет типу "Калібр" з акваторії Чорного моря.

Про роботу ППО на Дніпропетровщині військові повідомили близько 04:25. Перед цим у регіоні, як і в багатьох інших областях країни, було оголошено повітряну тривогу через загрозу ракетних ударів.

"Увага! Дніпропетровська область — працює ППО! Полтавська, Дніпропетровська області — перебуваєте в укритті!" — йдеться у заяві військових.

Згодом сигнали про загрозу повітряних атак залунали також у низці областей на Заході країни.

Нагадаємо, у ніч на 27 серпня окупанти знову завдали масованої повітряної атаки по території України. Близько 03:50 в повітряному просторі була зафіксована група ракет. Ракети декілька разів змінювали курс, спершу вони прямували на Київ, пізніше змінили курс на Захід країни. Системи протиповітряної оборони, зокрема, працювали в Черкаській області, а також на підступах до Києва, де було чути звуки вибухів в результаті повітряного бою при відбитті атаки.

Внаслідок обстрілу вночі 27 серпня у Київській області пошкоджено 10 приватних будинків. Поранення отримали місцеві мешканці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.08.2023 04:40