Фото: соцмережі

У Раді прокоментували можливу заборону вступу чоловіків до вишів

Кабінет міністрів не готує заборону на вступ чоловіків до вишів для отримання відстрочки від мобілізації. У комітеті освіти Верховної Ради немає в розробці жодного такого законопроекту.

Про це в коментарі "Радіо Свобода" заявила голова підкомітету з питань вищої освіти Юлія Гришина.

Депутатка спростувала чутки, які ширяться соцмережами.

"Жодної офіційної інформації про такі законодавчі ініціативи у нас немає", — зазначила Гришина.

Проте, народна обраниця заявила, що з правової точки зору заборона чоловікам здобувати освіту можлива.

"Оскільки із запровадження воєнного стану, відповідно до законодавства, тимчасово можуть обмежуватися конституційні права та свободи людини, громадянина, які передбачено ст. 53 Конституції, яка стосується права на освіту. Однак такі обмеження обов'язково повинні бути передбачені спеціальними законами. Станом на зараз немає в розробці, в комітеті освіти точно, ніяких спеціальних законів, які б встановлювали такі заборони", — додала парламентарка.

Нагадаємо, парламент продовжить строк дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні. Голосування відбудеться на початку травня. В Україні триває мобілізація. Чоловікам масово роздають повістки у центри комплектування.

Відомо, що в Одеській області мобілізований депутат від ОПЗЖ у Роздільнянській міськраді Володимир Нестеров відмовився їхати на фронт. Групу військових одного із підрозділів тероборони притягують до кримінальної відповідальності за відмову виконувати накази в умовах воєнного стану.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.04.2023 16:58