Фото: ukurier.gov.ua

У Раді зареєстрували законопроект щодо служби ув'язнених за контрактом

У середу, 13 березня, у Верховній Раді зареєстрували законопроект №11079, у якому пропонується дозволити звільняти ув'язнених від відбування покарання у разі проходження військової служби.

Відповідний документ опубліковано на сайті парламенту.

Ініціатива передбачає умовно-дострокове звільнення за деякими статтями у разі, коли засуджений згоден укласти контракт із ЗСУ за умов мобілізації.

Авторами законопроекту є 14 нардепів, серед яких — голова партії "Слуга Народу" Олена Шуляк, група нардепів від "Слуги Народу" та нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк.

Повний текст законопроекту на сайті парламенту наразі відсутній.

Зауважимо, очільник міністерства юстиції Денис Малюська раніше заявляв, що, згідно з новим законопроектом про мобілізацію, до лав Збройних сил дозволяється залучати засуджених за їхнім бажанням. Він наголосив, що вчинений колись злочин не є приводом для того, щоб не захищати Батьківщину.

Нагадаємо, 10 березня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія пояснив, чого очікувати від законопроекту про мобілізацію аспірантам та людям різних груп інвалідностіВін також закликав не розганяти зраду щодо цього пункту в документі.

Додамо, Financial Times з посиланням на Міноборони заявив, що норми нового законопроекту про мобілізацію мають забезпечити заміну 330 тисяч українських військових, які на даний час перебувають на передовій. За даними видання, документ має оновити законодавство стосовно призову до армії, щоб набрати до 500 тисяч людей, які зможуть захищати нашу країну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.03.2024 20:45