Давид Арахамія. Джерело: Верховна Рада України

Законопроект про мобілізацію: Арахамія пояснив, чого очікувати аспірантам та людям різних груп інвалідності

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що питання про Першу, Другу та Третю групи людей з інвалідністю буде врегульовано. Він також попросив не розганяти зраду щодо цього пункту в законопроекті про мобілізацію.

Про це Арахамія написав у своєму Telegram-каналі. За словами політика, у чинному законодавстві передбачений один доглядач на одну особу з інвалідністю за її вибором. 

"Тільки так. І мова не про "постійний догляд", а просто про догляд. Наголошую, що наступного тижня починаємо розгляд поправок. Цю правку ми будемо відстоювати", — написав Арахамія.

Він також запевнив, що те саме стосується й аспірантів. 

"Як і було обіцяно, незалежно від форми навчання, буде врегульовано питання надання їм відстрочки від мобілізації", — додав Давид Арахамія.

Раніше народний депутат України, заступник голови комітету Ради з питань нацбезпеки Єгор Чернєв повідомив, що наразі складно прогнозувати, коли буде ухвалений законопроект про мобілізацію, оскільки він містить 4,2 тисячі правок. Крім того, різні положення документа починають діяти в різний час.

Нагадаємо, із законопроекту про мобілізацію, який зараз розглядають у Верховній Раді України, попередньо виключили обмеження на користування транспортом і блокування рахунків громадян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.03.2024 18:11