Давид Арахамія. Джерело: Верховна Рада України

У Верховній Раді перенесли декілька засідань: Арахамія пояснив причину

Вранці 5 березня стало відомо, що Верховна Рада України не працюватиме з 6 по 8 березня. Засідання, які мали відбутись у ці дні, перенесли.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія пояснив, чому довелося прийняти таке рішення.

Нардеп нагадав, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Верховна Рада працює в "режимі триваючого пленарного засідання".

"Це дозволяє нам, по-перше, збиратися в будь-який час і приймати рішення, а по-друге, оперативно реагувати на зміни безпекової ситуації, важливі дедлайни чи особливості ухвалення рішень нашими партнерами. Тому неможливо скасувати те, що триває і по факту, і згідно з регламентом", — написав він у Telegram.

За його словами, на даний час депутати мають "термінове і важливе завдання, яке напряму впливає на допомогу партнерів". Як тільки народні обранці виконають усе, що заплановано — повернуться до роботи в сесійній залі. Зокрема, він підкреслив, що депутатам потрібно попрацювати з військовими на передовій.

"Ми неодноразового говорили про те, що за аналогією роботи на округах депутати будуть більше працювати з військовими — на передовій, в навчальних центрах, в пунктах постійної дислокації. Зараз у цьому напрямку для наших депутатів є термінове і важливе завдання, яке напряму впливає на допомогу партнерів. Коли воно буде виконане — вони повернуться до роботи в сесійній залі", — пояснив Арахамія.

Нардеп підкреслив, що деталі не будуть анонсуватися з питань безпеки.

"Бачу, щоб це зрозуміти, декому з колег не завадило б ненадовго пожертвувати своїм комфортом і побувати там, де може прилетіти будь-що і в будь-який момент. А що стосується планів опозиції на найближчий час, то хтось з них збирається на партійні з’їзди в Румунію. Хтось у відрядження, які вибивалися в Європарламенті. Інші хотіли зайнятися правкотероризмом, ще одні — виступами та трансляціями в Тік-Ток. Це явно не те, чого чекають наші військові, і наші партнери. І це точно не те, що наближає перемогу", — підсумував він.

Нагадаємо, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко зможе стати учасником конгресу Європейської народної партії в Румунії. Керівництво Верховної Ради дало дозвіл на його виїзд за кордон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.03.2024 15:32