Давид Арахамія. Джерело: Верховна Рада України

Арахамія назвав умову, за якої Україна проведе додаткову мобілізацію

В Україні, ймовірно, відбуватиметься додаткова мобілізація. Брак зброї на полі бою Україна може компенсувати хіба що людським потенціалом.

Про це заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія під час спілкування з журналісткою Анною Олицькою.

За його словами, Україна проведе додаткову мобілізацію, якщо США відхилять рішення про продовження допомоги, або зменшать її очікувану вартість.

Арахамія наголосив, що на рішення щодо проведення в Україні додаткової мобілізації впливатиме розмір допомоги США.

"Якщо буде допомога менша — нам потрібно більше мобілізувати людей... Якщо допомога буде більшою, тоді коефіцієнт озброєності зростає. І тоді нам потрібно менше людей, тому що ми можемо деякі ділянки фронту "закривати" умовно зброєю. І не потрібно стільки людей", — пояснив він.

Наприкінці минулого року президент Володимир Зеленський заявив, що військові запропонували йому мобілізувати ще 450-500 тисяч людей. Згодом тодішній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що військове командування сформувало цю цифру з огляду на поточні потреби та потреби на 2024 рік.

Верховна Рада зараза розглядає нову редакцію законопроекту про мобілізацію. Він пропонує, зокрема, запровадити повістки через електронний кабінет призовника. Також серед нововведень — знизити призовний вік до 25 років, встановити терміни для демобілізації — 36 місяців, запровадити добровільну мобілізацію для засуджених, обмеження для ухильників, заборонити державну службу без військової підготовки тощо.

Нагадаємо, що до законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку" внесено понад чотири тисячі правок. Їх вноситимуть у порівняльну таблицю для подальшого розгляду Комітетом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.02.2024 20:25