У столиці дві жінки обікрали компанію на 830 тис

20 КВІТНЯ 2019 10:25

У Києві судитимуть двох працівниць, які шахрайським шляхом заволоділи 830 000 гривень компанії. Зловмисниці підробили документи та за допомогою підприємця, який не знав про їх злочинні наміри, привласнили гроші, виділені на залучення нових споживачів послуг компанії. За скоєне їм загрожує до дванадцяти років тюремного ув'язнення з конфіскацією майна.

Заступник начальника відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління столичного главку поліції Сергій Кривун розповів, що у рамках кримінального провадження правоохоронці провели ряд слідчих дій та встановили злочинну схему, за якою діяли правопорушниці:

«З метою заволодіння коштами фірми жінки, перебуваючи у родинному зв’язку, запропонували знайомому бізнесмену стати агентом з продажу послуг масового сегменту компанії «Укртелеком». Чоловік не знав про їх злочинні наміри та погодився на співпрацю. У подальшому одна із зловмисниць, працюючи в головному офісі компанії, здійснювала на власний розсуд коригування актів наданих послуг агента шляхом зміни розміру винагороди за послуги, які агент фактично не надавав. Проте кошти за ці послуги компанія перераховувала на рахунок підприємця, який у подальшому передавав їх зловмисницям. Таким чином, вони заволоділи 830 тисячами гривень».

Дії правопорушниць слідчі кваліфікували за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 2, ч. 3, ч. 4 ст. 358 ( Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Фігуранткам оголошено про підозру та обрано міру запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту. Матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом скеровано до суду. За скоєне їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Події, 20.04.2019 10:25