У столиці іноземці пограбували киянина та тікали автівкою по зустрічній смузі

10 КВІТНЯ 2019 18:00

Столичні оперативники затримали групу іноземців, які обікрали автівку киянина. Зловмисники відволікли увагу автовласника і забрали із салону сумку з грошима та документами. Проте потерпілий вчасно помітив дії невідомих і викликав поліцію. Втікаючи автомобілем, спільники створили на дорозі аварійну ситуацію, але втекти від правоохоронців не змогли.

На сайті Нацполіції зазначається, що до столичної поліції на лінію 102 зателефонував чоловік із повідомленням про те, що на парковці біля торгового центру на вулиці Харківське шосе його обікрали. Невідомі забрали з сидіння сумку, яка знаходилась у салоні автівки, поки він її ремонтував. Із викраденим незнайомці сіли в іномарку з іноземною реєстрацією та поїхали.

Інформацію черговий передав працівникам карного розшуку столичного главку, які перебували неподалік. За отриманими прикметами оперативники виявили автівку зловмисників на бульварі Верховної Ради. Однак водій іномарки спробував уникнути переслідування правоохоронців і виїхав на зустрічну смугу, чим спричинив аварійну ситуацію і дорожньо-транспортну пригоду.

Для документування події на місце виїхала слідчо-оперативна група Дарницького управління поліції. Правоохоронці встановили особи фігурантів злочину, це – громадяни іншої держави віком 30-35 років. Один із чоловіків перебуває під слідством за вчинення майнового злочину на території столиці.

У правопорушників вилучили речові докази – гроші та документи, які належать потерпілому. Також поліцейські встановили, що крадіжку іноземці скоїли за відпрацьованою схемою: обрали автівку, пошкодили колесо та чекали, поки власник розпочне її ремонт. Як тільки водій залишив без уваги дверцята, зловмисники проникли в салон і забрали сумку.

Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 185 (Крадіжка за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України, яка передбачає до п’яти років позбавлення волі. Із правопорушниками спілкуються слідчі, які перевіряють їх покази та інформацію щодо їх причетності до інших злочинів.

Події, 10.04.2019 18:00