У столиці затримали осіб, які викрали десятки елітних авто

23 ЛЮТОГО 2019 12:06

Київські правоохоронці викрили групу викрадачів елітних автомобілів. Двох зловмисників затримали після чергового злочину: цього разу спритники заволоділи автомобілем «AUDI Q7» у Білій Церкві. А загалом на їх рахунку більше десяти викрадених транспортних засобів не лише в Києві, а й в інших регіонах держави.

Проаналізувавши інформацію щодо викрадень автомобілів у Києві, поліцейські зробили висновок, що у кількох випадках працює одна і та ж група зловмисників.

«Столичні оперативники разом із детективами та співробітниками Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції ретельно розібрали кожен такий злочин: від способу вчинення та шляхів відходу до можливих ринків збуту. Маючи оперативну інформацію, розпочався процес документування протиправної діяльності угонщиків. І після чергового викрадення автомобіля у Білій Церкві їх затримали», - розповів начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

Затримані – громадяни України 30-ти та 40-ка років. Обоє вже мають «кримінальну» історію: зловмисники продовжували порушувати Закон під час судового розгляду їх попередніх злочинів, адже суд обрав їм запобіжні заходи, не пов’язані з триманням під вартою. Старшого угонщика лише нещодавно засудили до п’яти років позбавлення волі за викрадення авто, а щодо молодшого в суді розглядається справа про шахрайство.

Під час санкціонованих обшуків у зловмисників вилучили номерні знаки, пристрої для відкриття та заведення автомобілів та інші прилади, які вони використовували під час вчинення злочинів. Також правоохоронці встановлюють інших учасників злочинної групи, які допомагали фігурантам. Поліцейські уже знайшли п'ять викрадених автівок, ще одну затримані переправили за кордон.

«На цей час у нас є всі підстави вважати, що група причетна до викрадень більше десяти авто, в основному -  у столиці та Київській області. При цьому встановлено, що автомобілі вони викрадали, аби перепродати або здати на запчастини. Це свідчить про те, що до злочинів вони ретельно готувалися, завчасно знаходили потенційних покупців або інші варіанти збуту. Зараз проводяться невідкладні слідчі дії, у тому числі обшуки», - зазначив Андрій Крищенко.

Фігурантів затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння автомобілем) Кримінального кодексу України. За скоєне чоловікам загрожує до 15-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Слідчі подали клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу зловмисникам у вигляді тримання під вартою.

Події, 23.02.2019 12:06