У світі зафіксували перший випадок зараження людини пташиним грипом

27 КВІТНЯ 2022 11:37
Національна комісія охорони здоров'я Китаю заявила, що в країні зареєстрували перший випадок зараження людини штамом пташиного грипу H3N8.

Про це пише TrueUA із посиланням на Reuters.

Зазначається, що вірус виявили у чотирирічного хлопчика з центральної провінції Хенань. 5 квітня у нього з'явилися лихоманка та інші симптоми. Дитина контактувала з курми і воронами, яких вирощували у нього вдома. Водночас жоден з близьких контактів не був заражений вірусом.

Як пише агентство, варіант H3N8 раніше був виявлений в інших країнах у коней, собак, птахів і тюленів, але про випадки захворювання людей ще не повідомлялося.

За заявою комісії, первинна оцінка визначила, що варіант поки не має здатності ефективно заражати людей, а ризик масштабної епідемії низький.

У Китаї безліч різних штамів пташиного грипу, деякими з них періодично заражаються люди, які зазвичай працюють з птахами. У країні величезні популяції як вирощуваних, так і диких птахів багатьох видів, що створює ідеальне середовище для змішування і мутації пташиних вірусів. Минулого року КНР повідомив про перший випадок H10N3 у людини.

Нагадаємо, днями Всесвітня організація охорони здоров'я виявила випадки гепатиту (запалення печінки) невідомого походження. Захворювання зафіксували в 12 країнах, переважно – європейських.

Світ, 27.04.2022 11:37