У Зеленського пояснили, чому поки невідомий термін вступу України до ЄС

11 ТРАВНЯ 2022 09:36

Україна вже передала дві частини анкети-опитувальника для отримання статусу кандидата на членство в ЄС. Зараз Єврокомісія розглядає українські відповіді.

Про це заявив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква в ефірі всеукраїнського телемарафону, пише TrueUA.

"Є процедура вступу будь-якої країни до Європейського Союзу... Уряд зробив свою роботу гідно. Президент України передав другу вагому частину... Зараз м'яч на боці Європейської комісії – їм потрібен час", – сказав Жовква.

За його словами, українська сторона ставить терміни до кінця травня і просить Єврокомісію "працювати швидко", як це робить Україна.

"Далі – статус кандидата під час засідання Європейської ради, який ми очікуємо в червні. А потім будемо говорити, тому що далі почнуться переговори. І зараз сказати, в який день, місяць або рік це станеться – не зможе ніхто, тому що ми ще навіть не почали переговори", – зазначив він.

Нагадаємо, раніше глава представництва Європейського Союзу Матті Маасікас заявив, що Україна може отримати статус країни-кандидата на вступ до Європейського Союзу вже в червні 2022 року.

Політика, 11.05.2022 09:36