У Зеленського сказали, що допоможе Україні перемогти окупантів

24 ЛИПНЯ 2022 13:02

Україна, для пришвидшення своєї перемоги у війні з Росією, має отримати від союзників далекобійні ракети до HIMARS. Це також зменшить втрати серед мирного населення та знизить тиск РФ на Європу.

Про це повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter, пише TrueUA.

"Проста логіка: що далі летітимуть ракети HIMARS (100+ кілометрів), то швидше закінчиться війна. Менше втрат серед мирного населення, менший економічний тиск на Європу, менше російського міграційного та продовольчого шантажу. HIMARS – чудовий "вимикач" російської пихи…" – зазначив Подоляк.

У чому особливість HIMARS 

HIMARS – ракетний транспортер, який містить групу боєприпасів для реактивної системи залпового вогню, зокрема всі варіанти керованої ракети Gmlrs і ракети тактичної армійської ракетної системи (Atacms).

Унікальність HIMARS полягає у мобільності. Набір ракет для пускового контейнера такий самий, як для Mlrs. Тобто можливий запуск однієї ракети Atacms з дальністю 300 км або шість ракет з дальністю до 70 км.

Нагадаємо, раніше Зеленський повідомив, що після того, як Збройні сили України отримали реактивні системи залпового вогню HIMARS і 155-мм гаубиці, кількість українських бійців, які щодня гинуть від вогню, скоротилася до 30, хоча ще в травні цей показник міг досягати 200.

Війна, 24.07.2022 13:02