Фото: скріншот з відео

У Житомирі дикий кабан розгулює містом: його не можуть впіймати вже другий день (фото)

У середу, 19 квітня, у Житомирі помітили дикого кабана. Звіра, який "засвітився"  в Шодуарівську парку, ловитимуть у клітку-пастку.

Про це розповів директор КП "Парк" Сергій Бондар, пише "Суспільне".

Зазначається, що інформацію щодо дикого кабана передали екологічній інспекції, поліції, ДСНС та Центру захисту тварин. За словами Боднара, про дику тварину він дізнався від працівника парку ввечері 19 квітня.

"Зателефонував мій працівник-електрик, який проживає на набережній і відправив фотографії. На території парку з’явився дикий кабан. Він досить великий, візуально близько 150 кг, тварина агресивно не поводилася", — заявив він.

Охорона по камерах спостереження відстежує де знаходиться дикий звір на території парку. Директор КП "Парк" застерігає, що не варто наближатися близько до дикого звіра, адже це може бути небезпечно.

Своєю чергою фахівці Баранівського лісгоспу у четвер, 20 квітня, пробуватимуть спіймати тварину.

Дикий кабан у Житомирі

Фото: Тетяна Дукач для "Суспільне"

Кандидат біологічних наук Іван Хомяк пояснив появу диких кабанів у містах війною.

"Оцінюючи завдані війною збитки на Київщині, ми постійно спостерігали за дуже високою синантропізацією диких кабанів. Вони не тільки заходять в зруйновані міста: Бучу, Ірпінь, Мощун. Мені доводилося зіштовхуватися віч-на-віч біля траси "Варшавка" з цілими сім’ями тварин Житомирі в Шодуарівському парку, які дуже зближуються із людиною", — додав він.

Нагадаємо, навколо одеського готелю "Немо" вибухнув грандіозний скандал через клієнтів, які нібито брали в оренду морських котиків. Люди знімали з тваринами сюжети для соцмереж.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.04.2023 17:56