Фото: Defense Express

Україна отримає від Іспанії додаткові танки Leopard 2: названо кількість

Україна вже найближчим часом отримає від Іспанії останні чотири танки Leopard 2, які ще не були доставлені. Вони прибудуть до нашої країни морем наступного тижня.

Таку заяву після зустрічі "Рамштайн-14" зробила міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес, пише Europa Press.

Вона також оголосила про відправку протягом літа десяти бронетранспортерів після капремонтів та кількох броньованих всюдиходів, вантажівок та машин швидкої допомоги.

Яку ще допомогу направить Іспанія

Роблес також відзначила передачу Україні та посиленого польового госпіталю з можливостями екстреної хірургії, необхідними післяопераційними приміщеннями, аптекою, стерилізацією, лабораторією та двома модулями госпіталізації.

За її словами, лікарня вже вирушила і її прибуття до Польщі транзитом до України заплановано на 23 липня. Вчора повернулися українські лікарі та персонал тилового забезпечення, які після двотижневої інтенсивної підготовки у Сарагосі готові розгорнути, налаштувати та керувати цим госпіталем на фронті.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков закликав очікувати на "хороші новини" за підсумками майбутньої зустрічі "Рамштайн". Він обговорив деталі зі своїм американським колегою Ллойдом Остіном. Сторони також обговорили ситуацію на фронті, подальші кроки контрнаступальної операції та "інші актуальні питання".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.07.2023 11:27