Фото: Pixabay

Українці можуть за допомогою "Дія.Підпису" подати заяву на призначення пенсії: інструкція

Українці можуть подати заяву на призначення пенсії електронно. Це можна зробити через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою "Дія.Підпису".

Про це повідомили у прес-службі ПФУ.

Для подання заяви потрібно бути зареєстрованим користувачем мобільного застосунку "Дія", активувати "Дія.Підпис" та підготувати скан-копії необхідних документів.

Потім необхідно зайти на вебпортал електронних послуг Фонду та вибрати вкладку "Заява про призначення пенсії", ознайомитися з інформацією, яка з’явиться на екрані та потім перейти за посиланням "Вхід".

В особистому кабінеті потрібно буде виконати такі кроки:

1. У розділі "Щодо пенсійного забезпечення" треба обрати вкладку "Заява на призначення пенсії", дати згоду на дистанційне інформування, обравши спосіб отримання повідомлень про опрацювання заяви. Потім натиснувши "Продовжити", необхідно обрати вид пенсії.

2. Дати відповіді на питання анкети-опитування для заповнення атрибутів звернення та надати згоду на передачу та обробку своїх персональних даних.

3. Прикріпити скан-копії необхідних документів, підготовлених згідно з вимогами щодо сканованих копій документів за наведеним перед формуванням заяви переліком. 

Після цих етапів на екрані з’явиться повна форма заяви про призначення пенсії, заповнена за результатами усіх кроків. У разі потреби форму заяви можна відредагувати. Для завершення всіх операцій, заява підписується за допомогою "Дія. Підпису" та відправляється до Фонду натисканням кнопки "Підписати та відправити до ПФУ".

За результатами опрацювання заяви надійде інформація про стан обробки заяви та рішення щодо призначення пенсії в обраний спосіб.

Як оформити пенсію онлайн

Нагадаємо, Верховна Рада спростила отримання пенсій для деяких громадян. Зокрема, документ стосується тих, хто проживає на тимчасово окупованих територіях або на територіях ведення бойових дій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 23.03.2023 13:06