Фото: ДСНС України

Українські рятувальники розповіли, як на дев'ятий день після землетрусу у Туреччині витягли з-під завалів жінку

Фахівці ДСНС України допомагали ліквідовувати наслідки потужних землетрусів у Туреччині. Українцям вдалося врятувати жінку віком близько 30 років.

Про це розповів прес-офіцер ДСНС України Олександр Хорунжий.

За його словами, врятовану жінку знайшли на дев’ятий день пошуково-рятувальних робіт. Постраждала провела під завалами 205 годин при перепадах температур від −2 до +15 градусів і вижила.

"Двоє наших рятувальників піднялись на завал і почули звук, схожий на стогін. Відразу оголосили хвилину тиші. Запустили кінолога з собакою — собака могла чітко дати місце, де могла знаходитися людина. Рятувальники почали працювати саме там", — зазначив Хорунжий.

Жінку дістали за допомогою спецінструментів. Постраждалу вдалося витягнути з-під завалів на поверхню.

"Це був захват, тому що наші (рятувальники, — ред.) відпрацювали дуже грамотно, дуже чітко. Туреччина була шокована, тому що це двісті п’ята година, вони по годинах рахували ліквідацію наслідків землетрусу. Для нас це було теж диво", — розповів Хорунжий. 

За словами прес-офіцера, загалом із 8 до 17 лютого українські рятувальники деблокували тіла 58 людей, обстежили 454 будівлі та розібрали завали 136 об’єктів нерухомості. Окрім цього, надали медичну допомогу 13 особам, зокрема й дитині.

Нагадаємо, Туреччина та Сирія продовжують ліквідовувати наслідки потужних землетрусів, які сталися 6 лютого. За останніми даними, кількість загиблих від стихії перевищила 50 тисяч осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.02.2023 19:38