Фото: Facebook Романа Кашпура

Український військовий на протезі пробіг Лондонський марафон (фото, відео)

Український військовий Роман Кашпур подолав на протезі 42 кілометри на Лондонському марафоні. Чоловік втратив ногу на передовій у 2019 році внаслідок підриву на ворожій міні.

Про це Роман Кашпур повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Український ветеран під час забігу збирав кошти на допомогу пораненим захисникам України.

"На 39-ому кілометрі все ж спішився і йшов майже два кілометри. А все через те, що після 37-го кілометра мені в один момент почало хотітись спати, мабуть, тиск.... бо так різко з'явилась сонливість... Далі на 38-мому кілометрі моя свідомість почала реально вимикатись, тому я вирішив, щоб не розбити об Лондонський асфальт свій ніс, краще пройдусь", — пригадує чоловік.

Кашпур пішов захищати свою Батьківщину на сході ще коли йому було ще 19 років, через три роки розвідник втратив ногу поблизу Мар'їнки. Після цього він знайшов себе у спорті. На початку повномасштабного вторгнення Роман разом з сім'єю перебував на Харківщині. Після того, як він евакуював рідних з небезпечного району на Вінниччину, сам повернувся на фронт. 

Нагадаємо, 10 квітня під час великого обміну полоненими Україні вдалося повернути на рідну землю прикордонницю, захисницю "Азовсталі" Валерію Карпіленко ("Нава"). Її трагічна історія кохання зворушила Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 24.04.2023 10:42