Уряд Італії розпочав боротьбу проти авто на єврономерах

10 ЛИСТОПАДА 2018 12:16

Незабаром в Італії запрацює жорстке покарання: штрафи з можливою конфіскацією авто для тих автовласників, які, перебуваючи в країні більше 60 днів, керують автомобілем на іноземній реєстрації, передає «Обозреватель» з посиланням на ANSA.

Відповідні нововведення передбачені нещодавно прийнятим Сенатом законом про безпеку. Документ також торкнеться іноземців, які живуть і працюють в Італії.

«Ми включили до закону про безпеку положення, яке забороняє тим, хто проживає в Італії більше 60 днів, керувати автомобілями з іноземними номерними знаками», - пояснив міністр інфраструктури і транспорту Данило Тонінеллі.

Зокрема, порушники повинні будуть заплатити штраф від 712 євро. Протягом 180 днів автовласник буде змушений перереєструвати автомобіль, ц цей період авто буде зберігатися на складі. Якщо автомобіль за цей термін не перереєстрували, його конфіскують.

«Я дуже пишаюся цим заходом, який покликаний зупинити поширену практику, що завдає шкоди всім нам, відбирає гроші і шкодить навіть тим багатьом італійським компаніям, які працюють належним чином», - заявив чиновник.

Нововведення ще має схвалити нижня палата парламенту Італії.

Нагадаємо, Верховна Рада України у четвер, 8 листопада, проголосувала в цілому за законопроект, яким вводиться обмеження на кількість авто, які можна ввозити без грошового забезпечення на митну територію України, та посилюється відповідальність за порушення митних правил.

Світ, 10.11.2018 12:16