Уряду Рахоя винесений вотум недовіри

01 ЧЕРВНЯ 2018 16:38

Депутати Іспанії відмовили в довірі уряду прем'єр-міністра Маріано Рахоя.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.  

За підсумками минулого в нижній палаті парламенту голосування за винесення вотуму недовіри висловилися 180 депутатів, проти - 169, один утримався.  

Ініціатива була висунута Іспанською соціалістичною робочої партією і включала в себе пропозицію про кандидатуру генерального секретаря партії Педро Санчеса на посаду прем'єра.  

Згідно з конституцією країни, тепер уряд Рахоя має подати королю заяву про відставку, а лідер соціалістів розглядається як той, що отримав довіру палати, в зв'язку з чим король призначає його главою кабміну.  

Винесення недовіри Рахою також підтримала ліва партія «Подемос», баскські націоналісти і каталонські політичні сили. Проти проголосували Народна партія (НП) прем'єра і центристська «Громадяни».  

Підставою для голосування став вердикт суду у гучній корупційній справі, до якого були залучені прихильники Народної партії. Їх звинувачували у хабарництві, відмиванні грошей та ухилянні від сплати податків.  

Нинішнє голосування з питання про недовіру прем'єру стало четвертим в історії демократичної Іспанії. У минулому році за підсумками голосування в парламенті лише 82 депутати висловилися за відмову в довірі уряду.

 

Світ, 01.06.2018 16:38