Фото: Офіс президента

"Усім надається необхідна допомога": Зеленський відреагував на обстріл Харкова

Президент Володимир Зеленський відреагував на російський удар по терміналу "Нової пошти" у Харкові. Гарант висловив співчуття всім постраждалим.

У своєму вечірньому відеозверненні президент повідомив, що кількість постраждалих через рашистську атаку вже сягнула 10 людей.

"Сьогодні в Харкові — ще одне влучання російської керованої авіабомби. Був уражений поштовий термінал — звичайний цивільний об’єкт. Станом на зараз відомо про десятьох поранених. Усім надається необхідна допомога. Одна людина, на жаль, загинула. Мої співчуття всім рідним", — зазначив Зеленський.

Президент зазначив, що авіабомби — це "одна з ключових основ путінської здатності воювати". Відтак, на думку гаранта, світ має допомогти Україні якнайшвидше відібрати у Росії цю можливість.

"Чим швидше світ допоможе нам розібратись із російською бойовою авіацією, що запускає ці бомби, чим швидше ми зможемо завдати ударів — цілком справедливих, до речі — по російській військовій інфраструктурі, по російських військових аеродромах, тим ближче буде мир. Справжній мир", — зауважив Зеленський.

Гарант додав, що наразі світ має достатню силу, щоб примусити Росію до миру.

"І зокрема в захисті Харківської області від російського наступу ми довели, що рішучість партнерів дійсно допомагає. Удари по російському прикордонню допомогли захистити життя. Так само допоможуть і подальші рішення — сміливі рішення, які повинні бути, яких ми потребуємо і про які говоримо з нашими партнерами. Найближчими тижнями продовжимо комунікацію, щоб отримати необхідні рішення", — резюмував президент.

Нагадаємо, 30 червня рашисти авіабомбами вдарили по Харкову. Ворожий КАБ влучив у декількох метрах від приміщення відділення "Нової пошти" у Слобідському районі. Виникла пожежа. Також пошкоджено приміщення, майно та транспортні засоби пошти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Війна, 30.06.2024 21:37