Фото: скріншот

В Англії вибухнула 250-кілограмова бомба часів Другої світової війни (відео)

В англійському портовому місті Грейт-Ярмут 10 лютого вибухнула метрова бомба вагою 250 кілограмів часів Другої світової війни. Внаслідок вибуху ніхто не постраждав.

Про це повідомляє The Guardian.

Нерозірвана бомба у Грейт-Ярмуті здетонувала вдень під час знешкодження вибухової частини. За підтвердженою інформацією, ніхто не постраждав і жодних повідомлень про поранення чи жертви не надходило.

Зазначається, що роботи по знешкодженню бомби почалися ще у четвер, 9 лютого. Фахівці почали розрізати бомбу, але вода, необхідна для роботи, знизила ефективність піщаного бар'єру навколо місця вибуху. На місці робіт збудували 400-метрове оточення.

Помічник головного констебля поліції Норфолка Нік Девісон сказав, що утилізація такої бомби — довгий та кропіткий процес.

"Громадська безпека та безпека людей, які брали участь в операції, були в центрі уваги при ухваленні рішень", — сказав він.

Користувачі соцмереж повідомляли, що чули вибух на відстані до 24 кілометрів від епіцентру.

Бомбу було виявлено кілька днів тому приватним підрядником, який займається зведенням третього переходу над місцевою річкою Яр. Одразу після цього поліція встановила строгий 200-метровий і додатковий 400-метровий кордон, перекрила прилеглі дороги й відселила частину місцевих мешканців.

Нагадаємо, 5 лютого у Сполучених Штатах Америки, у штаті Огайо, поблизу населених пунктів зійшов з рейок та спалахнув потяг, який, ймовірно, перевозив небезпечні речовини. Влада штату вирішила евакуювати мешканців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.02.2023 13:15