Фото: pixabay

В одному з районів Херсона дезінфікують мережі: мешканцям зробили важливе попередження

У Херсоні, у мікрорайоні Корабел триває дезінфекція мереж водопостачання. У цей час заборонено пити цю воду та використовувати її для приготування їжі. Тимчасово вода придатна лише для технічних потреб.

Про це повідомили в прес-службі Херсонської ОДА.

Влада пояснює, що у воді наразі міститься у рази вища за норму концентрація дезінфектанта. Це необхідно для очищення мереж від осаду, який накопичився у водоводі та знищення збудників хвороб.

"Такі дезінфекції профілактично проводяться в усіх містах. А для Херсонщини це необхідно також і через підтоплення водопровідних мереж", — пояснюють в ОДА.

Для дезінфекції використовується гіпохлорит натрію. Процес контролюють фахівці хіміко-бактеріологічної лабораторії питної води "Херсонводоканалу". Про завершення дезінфекції жителів міста сповістять додатково. 

Нагадаємо, жителям підтоплених регіонів України заборонено пити воду з колодязів, оскільки є ризик інфікування. МОЗ попереджає, що після затоплення частини територій південних областей "висока вода" змивала все на своєму шляху.

Внаслідок підриву Каховської гідроелектростанції в низці населених пунктів на тимчасово захопленій території Херсонської області різко погіршилась санітарно-епідеміологічна ситуація. Через відсутність доступу цивільного населення до належного медичного забезпечення та якісної води, в домашніх осередках відзначено спалахи вірусного гепатиту А. Також існує загроза поширення інших вірусних хвороб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.06.2023 14:20